feedburner
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

feedburner count

Akaun Mail Mana Yg Lebih Selamat Yahoo Atau Google?

Labels: ,



Ok..kali ni nak share sikit pasal akaun mail..
aku pengguna tegar akaun mail yahoo dari 2002..
semua akaun aku daftar pakai mail yahoo..
tapi bila aku dapat tau cara nak hack masuk ke akaun yahoo orang lain
dan cara nak dapatkan password yahoo..
aku terus pakai gmail..
buat masa ni aku ader 3 akaun yahoo dan 10 akaun gmail..

untuk yang baru2 nak belajar hack akaun tu..
aku raser takyah la..sebab server boleh kesan penipuan..
sedang kita sendiri pon boleh check alamat,ip,dan status dari mana tuan punya email
datang ke inbox..inikan pulak server..




Kisah Motivasi Dari Filem Pasal Komputer

Labels: ,



(sori,aku x letak gambo dan main tulis jer..bz,nanti aku update)
Salam semua..

kali ni aku nak share sikit pasal citer yg memang aku minat ni..
The First $20 Million Is Always the Hardest (2002)..
filem ini diadaptasi dari buku The First $20 Million Is Always the Hardest (1997) hasil penulisan Po Bronson..

Filem ini di dikeluarkan oleh 20th Century Fox dengan kos $ 17 juta..
baru2 ni pon ader keluar kat TV3..ulang tayang..
kalau HBO lagila selalu..
Walaupon dah 7 tahun citer ni kuar..aku tetap suka pada konsep
cerita ngan idea dlm citer ni..
meh tengok sinopsis ni dulu..


para pelakon :

Adam Garcia sebagai Andy Kasper
Rosario Dawson sebagai Alisa
Jake Busey sebagai Darrell
Ethan Suplee sebagai Curtis "Tiny" Russell
Anjul Nigam sebagai Salman Fard
Gregory Jbara sebagai bos la Honda
Enrico Colantoni sebagai bos jahat





5 TOKOH IT DUNIA TERKEMUKA YANG PERLU ANDA KETAHUI..

Labels:


Mai sini, aku ceritakan gaya hidup tokoh-tokoh IT paling berpengaruh di dunia..


Bill Gates

Bill Gates.Kau tak perlu diperkenalkan sekali lagi tentang beliau dan syarikat mahagergasi Microsoft milik beliau. Manusia paling kaya dan paling berpengaruh di dunia. Memiliki sebuah rumah agam “earth-sheltered” yang termewah dan termaju di dunia. Bijak? Mungkin. Tapi barangkali lebih berminat dalam memaksimumkan keuntungan daripada memperbaiki teknologi. Seringkali mendakwa bahawa produknya diciplak oleh orang lain. Hakikatnya, beliau tak pernah mempunyai produk ciptaan sendiri. Idea Windows sebenarnya ditiru daripada Mac OS, sebagai contoh. Produk-produk ciplaknya sungguh memalukan, tapi menjadi popular kerana bijak berjanji dan berpromosi. Gaji: US$966 667 setahun (US$616 667 + bonus US$350 000).







Download 200++ Koleksi Wallpaper Islamic

Labels:
















Seperti yang aku janjikan semalam..
hari nie aku dah upload koleksi wallpaper islamic yg menarik dari pelbagai designer Malaysia & luar negara..
aperlagi!!
download la...
ni link dier kat bawah ni ha..

aku letak semua kat mediafire..
untuk senang korang download..(belia benci ziddu)
sebelum tu nak bagitau yang aku buat dua jenis download..

1 ) khas untuk mereka yg download laju klik sini
Click Here to Download  ( size 75.48MB )

2 ) kalau yg connection slow tue,download pakai link ni satu-satu,
aku bahagikan 4 link semuanya..
koleksi 1 ( size 12.07MB ) Download Here
koleksi 2 ( size 17.52MB ) Download here
koleksi 3 ( size 25.24MB ) Download Here
koleksi 4 ( size 20.02MB ) Download Here

OK..HAPPY DEEPAVALI DOWNLOAD SEMUA

kalau link broken bagitau aku..nanti aku letak yg baru ok..
p/s : ni koleksi aku 2 tahun lepas..Asalnya aku download kat senikehidupan.com , tapi laman tu dah diambil alih saper ntah..nyampah aku..sebab aku x abis download lagi..
ader beribu gambo..ni je la yg sempat aku sedut..





100 shortcut keys untuk bikin cepat kerja anda.. : )

Labels:

untuk sesaper yg nak cepat sikit buat kejer tu..
ni shortcut terbaik..
banyak yg menyenangkan kerja2 aku..
ok...
check it out..

CTRL+C (Copy)
CTRL+X (Cut)
CTRL+V (Paste)


CTRL+Z (Undo)
DELETE (Delete)
SHIFT+DELETE (Delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin)
CTRL while dragging an item (Copy the selected item)

CTRL+SHIFT while dragging an item (Create a shortcut to the selected item)
F2 key (Rename the selected item)
CTRL+RIGHT ARROW (Move the insertion point to the beginning of the next word)
CTRL+LEFT ARROW (Move the insertion point to the beginning of the previous word)
CTRL+DOWN ARROW (Move the insertion point to the beginning of the next paragraph)
CTRL+UP ARROW (Move the insertion point to the beginning of the previous paragraph)
CTRL+SHIFT with any of the arrow keys (Highlight a block of text)
SHIFT with any of the arrow keys (Select more than one item in a window or on the desktop, or select text in a document)





Wajah baru lagi..hadoi..

Labels:




Dah tak larat dah aku..
asek nak tukar themes jer kat layout blog ni..
ni aku pakai themes magazine..

simple..aku minat simple2 camnih..
lagipon ringan..
layout facebook yg sebelum nih berat sangat..
aku tak setting habis lagi layout nih..
button pon byk yg tak di link kan ke arah yg betol agar tak sesat..
setakat button home jer boleh pakai..

kalau x aku nak pakai layout gamezone..
tapi gempak sangat..berat dol..
baik camni jer..smooth..

wokeys..thanks all







Penentang Virus pendrive

Labels:




Salam semua..
kali ni nak share cara nak lindungi pendrive korang dari virus..
60% virus ni biasanya berjangkit dari pendrive..



korang download jer software ninja ni.. klik ler saya
pastu korang letak la kat maner-maner..
sebab software ninja ni portable..jadi takyah nak setup atau install..
ringan lak tuh..
ninja ni akan detect setiap virus dari pendrive korang pastu dier terus bunuh..

tapi kalau virus korang tu dah melambak sangat..tak dapek la jep..
heheh..


lainkali aku ajor cara nak matikan autorun lak dengan remover tools sekali..
ok..
jadi korang copy jer software ni letak dalam pendrive..
boleh bawak ke mana-mana..




sekian..






Futsal setiap minggu

Labels:


Jom main Futsal bersama group aku kat subang summit..
biasernya kitorang main hari jumaat atau sabtu..


malam la..
kalau ader yg minat jomla..
main sampai lebam...
klik kat sini untuk maklumat lanjut..









Blog ni berwajah baru..ada macam facebook tak..hehe

Labels:















Salam semua..
Aku rasa la..
ni dah kali ke sepuluh dah aku tukar wajah blog aku ni..
bukan senang nak tukar..
dulu lupa nak back up template..
pernah habis semua layout..huhu.
kali ni aku dah simpan elok-elok semua..
semua layout aku dah back up..


kalau tak aku nak pakai layout yang sejibik macam youtube..
tapi bila aku cuba...berat giler blog aku..
sebab banyak sangat script video..


kali ni aku pakai layout facebook..
ringan giler..
kalau ader yg tak perasan..silap2 diorang ingat ini laman facebook..
hehehe..


tengok la..
pasnih kalo rajin aku nak tukar layout canggih-canggih sikit..


ok..
semua..thanks..






Promosi software , kursus dan repair komputer

Labels:


















Promosi ni hanya di bukak untuk mereka yang tinggal di kawasan Kuala Lumpur dan Kawasan yang berhampiran Kuala Lumpur jer yeh..


Kalau yang dok jauh2 tue..kener wat appointment la kot..
Atau kener datang KL..Heheh..


Ok..
kat sini aku nak buat Offer..  Kursus , Repair Komputer & Jual software


Promosi repair atau Upgrade Komputer
Format atau nak bagi canggih komputer tue..


Format sahaja Rm 50.00  Rm 30.00 sahaja
( software standard )
Microsoft Office, cometbird , winamp,YM,Firefox , chrome dan lain2..biasek2 jer..huhu..


Kalau nak tambah software,Games,Video,Music,Ilmu DLL Full..( advanced )
Software : Adobe Photoshop , Adobe Illustrator , Ulead Photo impact , Cyberlink , Dreamweaver ,Font Collections ( beribu )
Digsby , Remover , Rocket Dock , Thunderbird ,Zibra ,  
Converter , Ninja , IDM  erm..                 
tak larat nak tulis dah..banyak sangat..
Software Islamic ( Azan,Tajwid,hadis,Tazkirah,Al-quran DLL )
              
Video      : Movie ( lebih 200 GB ) korang pilihla.. MTV music , funny video klip , Islamic , Ilmu  DLL


Music      : Mp3 Melayu ,English , Hindi , Arab , Korea , Nasyid, Rock , Al-quran 30 juzuk , Marhaban DLL


Ilmu / Info : Segala macam ilmu yg aku kumpul..korang ambikla..macam2.. nak repair komputer..
koleksi surat2 pinjaman,untuk sekolah,hadis,tazkirah,hadis, Doa Tutorial pelbagai..
Koleksi cerita kelakar,Lirik Dan... dan tak larat dah nak tulis..aku pon tak sempat nak tengok semua sampai sekarang..
dah 4 tahun aku kumpul..paham2 jerla..
                
Games      : ha..ni la yg korang suka kan..sorila..aku tak suka main game..buang masa..
tapi aku simpanla gak wat koleksi..
ni jerla yang ader...Couter Strike , Need For Speed , Guitar Hero , Moto GP , Dan game budak-budak tu ader beribu la..


Untuk semua yang Advanced ni..kalau nak aku install..upah dia RM 40.00 sahaja..
Aku siap bagi korang software tu terus..sebab aku tak suka orang datang jumpa aku lagi kalo nak install balik..baik korang install sendiri..


Atau korang nak dalam bentuk DVD.
Aku bagi harga murah sikit la..
Kalo korang ader external Hard disk..bagi jer kat aku..
aku copy semua yg ader..aku kira RM 20.00 jer..




Kursus      : Ok kursus ni ader 2 kategori..
                   1 : kursus belajar komputer
                        ( Personal atau Group )
                   2 : kursus Internet Marketing*( Personal 
                        sahaja sebab modul tak siap habis
                        lagi )


*Carik duit kat internet


Harga     1 . Kursus Komputer
                   Ikot korang la nak belajar apa..
                   aku akan ajar segala aper yg aku tahu..
                   yang ni harga susah sikit sebab ikut 
                   modul..
                   yang pasti murah..


              2. Kursus Internet Marketing
                  buat masa ni kursus kat kedai makan 
                  jer..senang bincang 
                  masalah sambil aku makan..haha..
                  kalau nak buat dewan mahal plak..tu 
                  sebab sekang ni aku buat personal jer..                  
                  Aku akan ajo korang cara nak cari lubuk 
                  duit kat internet ni..
                  
                  Antara Benda yang aku nak ajor..
                  -Kuasa Forum,Youtube,Email,Blog,
                   E-book,WEB 2.0,Google,Affiliate,
                   Ebay dan banyak lagi..
                   jadi dalam internet memang betul kita 
                   dapat cari duit..
                   cuma tak tau camner dan di mana jer..
                   tula yang aku nak ajo tue..
                  
                   Harga : Percuma!! Eh!! Silap..yang 
                                pertama kena belanja aku
                                makan jer..hehehe
                                sebab belajo kat kedai jer..
                                tapi untuk sesi pertama jer la..
                                kalo minat untuk sesi ke - 2 
                                baru korang bayar..
                                jangan risau..murah jer..
                                
kalau berminat..
klik sini untuk Hubungi Aku


Okey..
Thanks All







Hubungi Daku

Labels:

Kalo korang nak tanya aper-aper...
boleh terus email kat aku atau add aku di link bawah ni

Email
ruhaizat.zainuddin@gmail.com
killme_tonite@yahoo.com

atau


Phone
017 - 271 2319


Laman-laman Sosial
facebook.com/ruhaizat
youtube.com/aizatkill
friendster.com/ruhaizat
myspace.com/ruhaizat


bahaya tol dedah email aku kat orang..
nanti asek kener spam jer..nyampah dah aku..
ok..

yg bebior benor




Tips Login ke Yahoo Messenger dua kali..

Labels:



hai..
korang mesti selalu ber yahoo messenger kan..
jadi kali ni aku nak ajor korang camner nak login ke ym dua kali menggunakan

username berlainan..
hehe..senang la nak kenakan org..
aku dulu suka nyamar jadik pompuan pastu kenakan kawan2 aku..
buat jer email banyak2..hehe..tapi kena makila nanti..
ok..sebelum terlajak jauh dari persimpangan dilema..
baik kiter teruskan tutorial nih..

ok..

ikot step2 di bawah nie..

1. Tutup Yahoo Messenger kalo korang tengah online
2. Klik Start Menu –> Run –> regedit
3. Cari code HKEY_CURRENT_ USER –> Software –>Yahoo –> Pager –> Test
4. Klik kanan di bahagian kanan halaman dan pilih New –> Dword Value
5. Berikan nama value tersebut menjadi Plural
6. Double klik dan beri value data 1, untuk Base, pilih Decimal
Sekarang buka Yahoo Messenger, login menggunakan ID yang biasa korang gunakan.
pastu bukak lagi sekali Yahoo messenger Dan login ID yg lain..

Semoga berjaya..





Halau nyamuk dengan software?? betul ker

Labels:




Ini bukan main-main..
ini betul-betul...
Nyamuk dan lalat mempunyai kelemahan yang diorang ni tak suka pada bunyi-bunyi tertentu..
jadi software ni direka mengikut kadar frekuensi yang sesuai..
kalo tak berkesan jugak..
korang gunala Ridsect..huhu
cara Install dier senang jer..
Mula2..




klik bawah ni untuk download software halau nyamok..
sayalah penghalau nyamuk durjana yang mengganggu anda tu..
pastu install mcm biaser..
pastu tengok kat desktop ader logo nyamok ni..klik beliau..


pastu terus ader bunyi bingit2 sikit..
komfrom nyamok tu tanak dekat..

ok..
selamat mencuba..

p/s : takyah nak beli ridsect dah..huhuhu..





Tips nak tengok cuaca di google dengan mudah

Labels:

Photobucket

Salam bahagia semua..
dah lamer rasernyer aku tak mengupdate blog ni..
huhuhu..

takper..pasni aku dah byk maser nak update blog2 aku selain yg nih..
ok..tanpa membuang maser yg sedia ader..

korang masok google dan taip "weather 'nama ibu negeri' "
macam gambo di bawah ni..


pastu tekan enter dan lihat hasilnya


tara..siap..
korang tinggal tukar nama ibu negeri jer..
tapi yang ni cuma tunjuk 4 hari akan datang jer..
kalo korang nak lebih detail..
klik la saya

atau korang nak tgk preview video
tengok ni ha..


mudah dan easy kan..
pasnih takyah la nak ngengader tengok kat berita jam 8 kan..
huhu..
ok..
jumpa lagi dengan tips terbaru pasnih..
k all..
selamat mencuba..
thanks..